Arhive oznaka: snowboard

Morena Makar – Zimske Olimpijske Igre Soči 2014

Članovi Snowboard Kluba Mladost od samih početaka  snowboarda u Hrvatskoj čine važan dio hrvatske snowboard reprezentacije, a dugogodišnji napori natjecatelja, trenera te vodstva Kluba okrunjeni su nastupom Morene Makar na Zimskim Olimpijskim Igrama u Sočiju 2014., čime je hrvatski snowboard prvi put imao svoju predstavnicu na Olimpijskim igrama! Morena je osvojila 24. mjesto! Bravo Morena!

morena na pajpu u Sočiju

snowboard škola sljeme

Snowboard škola Sljeme

Snowboard Klub Mladost već 20 godina organizira škole snowboarda. I ove sezone (2014/2015) organiziramo školu snowboarda na Sljemenu, a sa školama počinjemo čim padne prvi snijeg. S obzirom na 20 godina iskustva u radu sa polaznicima svih dobi i fizičkih predispozicija, možete nam se obratiti s povjerenjem. Svu potrebnu opremu osigurava Klub. Prijavite se već sada za prvu grupu snowboard škole na Sljemenu!

snowboard škola sljeme

 Snowboard škola Sljeme – 7 patuljaka (2012/2013)

 

Info: snowboard.mladost@gmail.com

Morena
098 182 4776

Bijeg-u-planine

BIJEG U PLANINE by Berislav Lončarević

“Bježali smo fanatično i uporno. Svakom prilikom prema bilo kakvom brdu. Žudili smo za oštrim planinskim zrakom kao da nas je on rodio, patili za dugačkim bijelim padinama koje su nas ostavljale slijepim za ostatak svijeta….” – Bijeg u Planine, B. Loncarevic

 

bijeg-u-planine-snowboard

 

Piše: Dado

Samo par riječi prije nego pročitate opis sa stranica izdavača…

Snowboard sam počeo voziti davno, mislim da je bila 1996. Imao sam dakle 14 godina.  Tada je već postojala skupina entuzijasta, ovisnika o adrenalinskom naletu kojeg su im pružale divlje, snježne padine Alpa. Postojao je već i taj legendarni snowboard klub Mladost, okupljalište blesavih mladih sanjara, prvih hrvatskih snowboardera.

U vrijeme kad sam učio bordati, jedan od mojih učitelja bio je i Berislav Lončarević, stari prijatelj, kojeg sam na neki naćin doživljavao i kao starijeg brata. Nedavno je Bero objavio knjigu o početcima, o prvim borderima, o strastvenoj ljubavi prema planini. Teško mi je biti objektivan, jer knjiga uključuje i dio mog odrastanja, i to onih osjetljivih godina, kojih sam dobar dio, a najvise zahvaljujuci Beri, Pavelu, Marcecu i naravno mojim roditeljima koji su to podržavali, proveo u Alpama. Dio divljine snježnih mečava austrijskih glečera ostati će zauvijek u nama…

 

Evo i službeni opis sa stranica izdavača – Smashwords.inc

„Bijeg u planine“ je knjiga o početcima snowboarda u Hrvatskoj, ali to je isto tako i istinita priča o šarolikoj grupici individua koja je odlučila potražiti jedan drugačiji put. Ti inovativni klinci su okrenuli leđa gradu i svemu što on predstavlja, otisnuli se put planina, snijega i pokušali oživjeti one stare ideale poznate nam iz vremena hippy pokreta ili rock and roll revolucije šezdesetih. Ideale slobode, zajedništva, ljubavi i prijateljstva. Oni su zavezali daske za noge i otklizali pravcem postavljenim protivno vremenu, čiji su prolazak tako uspješno i dugoročno negirali. Vremenu koje ih je ipak na kraju uspjelo sustići. Ali time njihov put nije postao obezvrijeđen ili uzaludan, već samo završen i premješten s planinskih vrhova na područje konformizma života srednjih godina, tamo gdje još uvijek obitava potpomognut golemom količinom vedrih uspomena. Po svojoj formi, ova pripovijest je postavljena između romana, kratkih priča u nizu i putopisne proze, te je zaokružena fotografijama tog vremena. To je oda generaciji koja danas živi jednim običnim životom, ali koja nije zaboravila svoj bunt koji ranije nikada nije bio medijski eksponiran.