Arhive oznaka: mladost

IMG_4512

Sljeme – vikend vožnja, napredne i početne školice

Za sve zainteresirane, male i velike, organiziramo vikend bordanja te napredne i početne školice na Sljemenu. Upoznajte se s čarima bordanja i zaljubite u jurnjavu po snježnim padinama.

Svladajte osnove kod kuće i onda nam se pridružite na nekom od kampova u Austriji i Francuskoj za vrijeme školskih praznika.

Za dodatne informacije, nazovite 098 182 4776

IMG_3164
snowboard skolica

Screen Shot 2016-01-11 at 12.11.19

IMG_4946

Snowboard kamp KAPRUN – Austrija 05.-14.01.2018.

Prijavite se i pridružite nam se na 3000m nadmorske visine na snowboard kamp u organiziaciji snowboard kluba Mladost.

9 dana ALL INCLUSIVE tretmana, park & freeride jurcanja po planinama! U cijenu je uključen smještaj, hrana (polu pansion), ski-pass, prijevoz i vrhunski instruktori koji će vas voditi i usmjeriti da poboljšate svoje dosadašnje znanje snowboardinga. Kaprun ima čak 3 vrhunska snowboard parka, koji uključuju i jedan od trenutno najboljih halfpipe-ova u Europi.

Freeride i netaknuti snijeg! Trenutno je na planini više od 200cm snijega što je više nego dovoljno za uvodne korake u čari vožnje po dubokom snijegu.

Pridružite nam se i uživajte u snježnim radostima!

Javite se već danas na:
snowboard.mladost@gmail.com
ili na broj mobitela
098 182 4776 Morena

_MG_7453

IMG_4840

snowboard škola sljeme

Snowboard škola Sljeme

Snowboard Klub Mladost već 20 godina organizira škole snowboarda. I ove sezone (2014/2015) organiziramo školu snowboarda na Sljemenu, a sa školama počinjemo čim padne prvi snijeg. S obzirom na 20 godina iskustva u radu sa polaznicima svih dobi i fizičkih predispozicija, možete nam se obratiti s povjerenjem. Svu potrebnu opremu osigurava Klub. Prijavite se već sada za prvu grupu snowboard škole na Sljemenu!

snowboard škola sljeme

 Snowboard škola Sljeme – 7 patuljaka (2012/2013)

 

Info: snowboard.mladost@gmail.com

Morena
098 182 4776

Bijeg-u-planine

BIJEG U PLANINE by Berislav Lončarević

“Bježali smo fanatično i uporno. Svakom prilikom prema bilo kakvom brdu. Žudili smo za oštrim planinskim zrakom kao da nas je on rodio, patili za dugačkim bijelim padinama koje su nas ostavljale slijepim za ostatak svijeta….” – Bijeg u Planine, B. Loncarevic

 

bijeg-u-planine-snowboard

 

Piše: Dado

Samo par riječi prije nego pročitate opis sa stranica izdavača…

Snowboard sam počeo voziti davno, mislim da je bila 1996. Imao sam dakle 14 godina.  Tada je već postojala skupina entuzijasta, ovisnika o adrenalinskom naletu kojeg su im pružale divlje, snježne padine Alpa. Postojao je već i taj legendarni snowboard klub Mladost, okupljalište blesavih mladih sanjara, prvih hrvatskih snowboardera.

U vrijeme kad sam učio bordati, jedan od mojih učitelja bio je i Berislav Lončarević, stari prijatelj, kojeg sam na neki naćin doživljavao i kao starijeg brata. Nedavno je Bero objavio knjigu o početcima, o prvim borderima, o strastvenoj ljubavi prema planini. Teško mi je biti objektivan, jer knjiga uključuje i dio mog odrastanja, i to onih osjetljivih godina, kojih sam dobar dio, a najvise zahvaljujuci Beri, Pavelu, Marcecu i naravno mojim roditeljima koji su to podržavali, proveo u Alpama. Dio divljine snježnih mečava austrijskih glečera ostati će zauvijek u nama…

 

Evo i službeni opis sa stranica izdavača – Smashwords.inc

„Bijeg u planine“ je knjiga o početcima snowboarda u Hrvatskoj, ali to je isto tako i istinita priča o šarolikoj grupici individua koja je odlučila potražiti jedan drugačiji put. Ti inovativni klinci su okrenuli leđa gradu i svemu što on predstavlja, otisnuli se put planina, snijega i pokušali oživjeti one stare ideale poznate nam iz vremena hippy pokreta ili rock and roll revolucije šezdesetih. Ideale slobode, zajedništva, ljubavi i prijateljstva. Oni su zavezali daske za noge i otklizali pravcem postavljenim protivno vremenu, čiji su prolazak tako uspješno i dugoročno negirali. Vremenu koje ih je ipak na kraju uspjelo sustići. Ali time njihov put nije postao obezvrijeđen ili uzaludan, već samo završen i premješten s planinskih vrhova na područje konformizma života srednjih godina, tamo gdje još uvijek obitava potpomognut golemom količinom vedrih uspomena. Po svojoj formi, ova pripovijest je postavljena između romana, kratkih priča u nizu i putopisne proze, te je zaokružena fotografijama tog vremena. To je oda generaciji koja danas živi jednim običnim životom, ali koja nije zaboravila svoj bunt koji ranije nikada nije bio medijski eksponiran.